Przejdź do głównej treści »

Przeszukaj stronę
Wyszukiwanie zaawansowane

Polityka Prywatności


1.
Administratorem danych osobowych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Handlowe GRAF Spółka Jawna Jacek Bigaj, Bogusława Bigaj z siedzibą przy ul. Gromadzkiej 46, 30-719 Kraków. Dane osobowe przetwarzane są w następujących celach:

· w związku z koniecznością realizacji umowy sprzedaży na podstawie zamówienia złożonego w Sklepie przez Użytkownika,

· w związku z zapisaniem się na newsletter (subskrybcję) Sklepu (na co Użytkownik wyraża zgodę poprzez odznaczenie stosownego checkboxu lub poprzez dodanie swojego adresu e-mail, a następnie po potwierdzeniu faktu rejestracji, zgodnie z instrukcją przekazaną w wysłanym do niego pierwszym mailu, co będzie tożsame z wyrażeniem zgody na przetwarzanie adresu e-mail w opisanym celu),

· w związku z obsługą reklamacji i zwrotów wynikających z zawartej umowy sprzedaży,

· w związku z wykorzystaniem danych osobowych w celach marketingowych, w tym otrzymywania informacji handlowych na adres e-mail (pod warunkiem wyrażenia zgody przez Użytkownika poprzez odznaczenie stosownego checkboxu w formularzu rejestracyjnym/zakupów)

· w związku z rejestracją konta Użytkownika,

· w związku z zamieszczaniem przez Użytkowników komentarzy pod produktami znajdującymi się w ofercie Sklepu,

· w związku z korespondencją mailową,

· dla potrzeb technicznych i statystyk Sklepu.
 

2. Każdy Użytkownik ma możliwość wglądu i aktualizacji danych dotyczących jego osoby. Uprawnienie to Użytkownik może zrealizować samodzielnie poprzez dokonanie stosownych zmian na swoim koncie bądź zgłosić do Sklepu za pośrednictwem e-maila wysłanego na adres: kontakt@frikolino.pl , przy czym prośba taka musi być wysłana z adresu e-mail podanego podczas rejestracji lub podanego przy realizacji zamówienia. Podanie danych ma charakter dobrowolny, choć jest to niezbędne, by mogły zostać zrealizowane cele wskazane w pkt. 1 niniejszej Polityki prywatności.

3. Sprzedawca zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych Użytkowników, gdyż stosuje środki ochrony fizycznej, organizacyjnej oraz sprzętowej niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa przetwarzanych danych osobowych w ramach Sklepu.

4. Sprzedawca oświadcza, że spełnia wszelkie wymogi ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.

5. Sprzedawca jest uprawniony do ujawnienia danych osobowych przez siebie administrowanych jedynie podmiotom uprawnionym na podstawie obowiązujących przepisów prawa, w przypadkach określonych w Regulaminie i w Polityce prywatności oraz wynikających z obowiązującego stanu prawnego.

6. Informacje zawarte w logach dostępowych mogą zawierać różne dane np. adres IP. Sprzedawca wykorzystuje je wyłącznie w celach technicznych. Sprzedawca zastrzega sobie możliwość udostępniania danych, o których tu mowa, do podmiotów uprawnionych na podstawie przepisów szczególnych (np. organom ścigania).

7. Sklep wykorzystuje „cookies”, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera Użytkownika, w których znajdują się informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania Sklepu, w szczególności procesu autoryzacji. Za pomocą plików „cookies” nie są przetwarzane lub przechowywane dane osobowe.

8. Pliki „cookies” wykorzystywane są do uproszczenia lub umorzenia danej operacji w tym między innymi do zapamiętywania danych niezbędnych do logowania Użytkownika, lepszego dopasowania Sklepu do potrzeb Użytkownika, tworzenia statystyk oglądalności. Warunkiem działania „cookies” jest ich akceptacja przez przeglądarkę oraz ich nieusuwanie.


SZANUJEMY TWOJĄ PRYWATNOŚĆ

Twoje dane osobowe chronione są zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych z 29.08.1997 r (Dz. U. Nr 133, poz. 883) oraz Ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 133, poz. 1204).